top of page

VOETREFLEXPLUSTHERAPIE™

Voetreflexplustherapie (ook wel voetreflexzonetherapie genoemd) is een drukpuntmassage die op een natuurlijke wijze kan helpen bij psychische, lichamelijke en emotionele klachten.

Ons lichaam wordt weerspiegeld in onze voeten. De linkervoet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter de rechterzijde. Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet.

In de grote teen vinden we bijvoorbeeld de reflexzones van het hoofd. Hoofdpijn kan dan ook behandeld worden door specifieke delen van de grote teen te stimuleren. Door druk (massage) te geven op deze zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De prikkel die gegeven wordt zorgt voor een betere doorbloeding van het orgaan en/of het lichaamsgebied. Hierdoor werkt de lymfe- en energiedoorstroming beter waardoor het lichaam haar afvalstoffen beter kwijt kan raken en voedingstoffen beter op kan nemen.

 

Daarnaast worden met voetreflexPlus niet alleen de reflexzones op de voet behandeld maar worden ook de meridiaanbanen op onderarmen/-benen meegenomen.

 

Hiermee combineer ik de Westerse voetreflextherapie met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

 

Voetreflexplus kan onder ander toegepast worden bij:

-        Stress en spanningsklachten (burn out)

-        Overgangsklachten

-        Slaapprobleem

-        Nek, schouder, rugpijn

-        Hoofdpijn, migraine

-        Maag- en darmproblematiek
 

VOETREFLEXTHERAPIE

WERKT OOK PREVENTIEF!

 

Voorkomen is beter dan genezen. Een jaarlijkse controle voor de auto of een bezoekje aan de tandarts vinden we heel normaal. Is het dan eigenlijk niet vreemd dat we pas naar een arts of alternatieve therapeut gaan wanneer we klachten ervaren?

Een voetreflexplusbehandeling houdt lichaam en geest in optimale conditie en werkt daarnaast heerlijk relaxend.

 

Mocht bovenstaande informatie voor u niet voldoende zijn of vraagt u zich af of voetreflexplustherapie voor u geschikt is? Vul dan hier uw gegevens in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

bottom of page